http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

SKANDAL

Procurio CoD: Black Ops

Nedavno smo pisali o krađi službenih kopija najnovijeg Call of Dutyja, a krađa je dovelo do onoga što je u današnje vrijeme neminovno...

Da ponovimo, prije nekoliko dana osoba poznata pod nickom Ungodly Leaker otuđila je nekoliko službenih kopija Black Opsa te ih prodala za poveću svotu novca. Treyarch se pokušao dokopati istih no bez uspjeha, pa je angažirao i FBI i privatne istražitelje. Jedan od privatnih istražitelja dokopao se jedne kopije igre, i to od čovjeka koji je cijelo iskustvo opisao na YouTubeu kroz čak četiri videa, a prvi od njih pogledajte ovdje:

 

Uglavnom, lik u videu objašnjava kako je nabavio igru od Ungodlyja i to za 400 američkih dolara, da je nije mislio piratizirati i pustiti u optjecaj na internet već je samo igrati s prijateljima. Prema njegovim riječima, Black Ops 'najbolja je igra koju je ikad igrao'. Uskoro je primio poziv jednog privatnog istražitelja koji je rekao da ima saznanja da ima igru te da bi mu bilo pametno da surađuje i vrati je, što je ovaj na kraju i učinio.

 

Jedna kopija vraćena je i od još jednog lika koji je odbio surađivati pa su istražitelji nazvali njegovu majku koja ga je očito opametila, jer i ta kopija je vraćena.

 

No čini se da je jedna od kopija ipak replicirana i da je već u optjecaju na internetu, a radi se o inačici za Xbox 360. Jedan od dokaza za to je i ovaj screenshot koji prikazuje torrent u skidanju, ali i sam Treyarch kako skida torrent, vjerojatno da se provjeri radi li se zaista o igri ili lažnom torrentu.

 

Da je riječ o pravoj stvari, pokazuje već nekoliko gameplay videa.

 


No, eto, sve ima svoje posljedice, pa je upravo GAME, jedan od najvećih online trgovina videoigara na svijetu povisio cijenu ionako skupog Black Opsa za čak pet funti što je, preračunato,  više od 40 kuna.

 

NAPOMENA: ne podržavamo piratstvo ni bilo koji oblik kršenja autorskih prava, već samo izvještavamo o nastaloj situaciji.

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije