http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

IMA SE, MOŽE SE

Halo: Reach i Xbox presudni za Microsoft

Microsoft je danas objavio financijsko izvješće i prodajne rezultate hardvera i softvera za igranje

Dosad je prodano ukupno 44,6 milijuna konzola Xbox 360 diljem svijeta, objavio je Microsoft. Samo ove godine od srpnja do rujna prodano je 2,8 milijuna konzola, što je čak 38 posto bolje nego u istom razdoblju prošle godine.

 

Najzaslužniji za taj uspjeh je, kažu, Halo: Reach. Iako Microsoft nije objavio rezultate prodaje, istaknuo je da mu je igra u samo dva tjedna donijela profit od nevjerojatnih 350 milijuna američkih dolara.

 

Što se tiče sveukupnog broja prodanih igara za Xbox 360, brojka je porasla na 8,9 igara po jednoj konzoli, što je i više nego dobro s obzirom na cijene igara za konzole. Jednostavnim množenjem, dolazimo do brojke od čak 397 milijuna prodanih igara.

 

Sama konzola Xbox 360 ove je godine donijela Microsoftu 409 milijuna američkih dolara, što je čak četvrtina zarade koju je ostvario Microsoftov odjel Entertainment and Devices Division. Da ne bi ispalo da Microsoft samo žanje, spomenuti odjel je na istraživanja u navedenom razdoblju utrošio 65 milijuna dolara. 

 

Sveukupno, Microsoft je od srpnja do rujna zaradio suludih 16 milijardi američkih dolara. No jedan Apple je za još četiri milijarde bolji.

 

 

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije