http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

VI I ONA

Knights Contract

Datum objave:
02.11.2010 13:02
Autor: Bruno Lipej
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Iz mora igara koje su bile najavljene na ovogodišnjem Tokio Game Showu svakako vrijedi izdvojiti Knights Contract koji je svojom odlično odrađenom prezentacijom mnogima zapeo za oko
Nedavno održan Tokio Game Show ponudio je lepezu najrazličitijih naslova koji će se prije ili poslije pojaviti na svjetskom tržištu. Knights Contract je bio jedan od onih naslova koji su pokazali najveći potencijal. To je klasična hack and slash akcijska ekstravaganca koja se igra iz trećeg lica. Igra u prvi plan izbacuje dva lika koji zajedno pokušavaju pobijediti horde zla. Iako su neki naslovi dobili možda više medijske pažnje, kao npr. Devil May Cry i Asura's Wrath od Capcoma, nekako smo osjećaja da bi baš Knights Contract mogao biti jedno od ugodnijih  iznenađenja iduće godine, i to iz više razloga. Prvi razlog koji nam ulijeva nadu je vrhunski foršpan koji ćemo proanalizirati u nastavku, a koji možete vidjeti na kraju teksta. Drugi razlog je enormna količina detalja koja se da naslutiti iz videa pa možemo reći da sve upućuje na prvorazredno iskustvo next-gen igranja.

Već na prvi pogled foršpan igre, odnosno njegove prerenderirane animacije izgledaju doista impresivno. Gameplay je brz i furiozan, a in-game grafika je na momente prekrasna. Gore već spomenut Capcomov naslov možda jest zabavan, ali grafički se zasad ne može mjeriti s ovim. Jedina igra koja je zasad uspjela nadmašiti Knights Contract u grafičkom smislu je Last Guardian, djelo programera iz Team ICO-a. Kao što smo već napisali, u igri egzistiraju dva lika - stijena od čovjeka koji se odaziva na ime Heinrich i vještica Gretchen. Navodno, Heinrich ne može umrijeti te je zadužen da brani vješticu koja je, začudo, vrlo vješta u čarobiranju. Bitan podatak je da nećete moći igrati s oba lika, već ćete moći kontrolirati isključivo velikog čovjeka s velikom kosom u rukama.
Namco Bandai
Knights ContractNjih dvoje otisnut će se na putovanje da bi zaustavili opakog Dr. Fausta koji sije pustoš u fikcijski reinkarniranoj srednjovjekovnoj Njemačkoj. Heinrich će zasigurno biti vrlo dobar u bliskoj borbi i combo napadima koji se odvijaju iznimno brzo, slično poput borbe u Ninja Gaidenu. Još nije poznato hoće li glavni junak moći baratati još kojim oružjem osim kosom, za koju se nadamo da će se moći nadograđivati. Iako se njegov posao prvenstveno sastoji u štićenju Gretchen, ona mu može pomoći u obliku čaranja, što je vrlo korisno kada se broj protivnika drastično poveća.

Da ne bismo samo hvalili i dizali ovaj naslov u nebesa, istaknut ćemo i element koji nas je malo zabrinuo. Naime, ne smijete si dozvoliti da vaša partnerica Gretchen umre, jer ako se to dogodi, na ekranu ćete ugledati poruku - game over. Dosad se na prste jedne ruke mogu nabrojati igre gdje je čuvanje partnera od pogibije kvalitetno i zanimljivo napravljeno. Na pamet nam prvo pada Resident Evil 5 u kojem Chris ne smije dopustiti da njegovu partnericu Shevu izglođu horde pomahnitalih zombija. Tko zna, možda taj element gameplaya u Knights Contractu i neće biti tako loše izveden zbog činjenice da naš heroj ne može umrijeti. To znači da ćemo više pažnje morati usmjeriti na stanje health bara naše partnerice, a donekle zanemariti stanje našeg, što je pomalo čudno, ali tko zna….

Zasad je to sve od informacija koje smo uspjeli prikupiti o ovom naslovu, ali se nadamo da ćemo u mjesecima koji su pred nama znati sve više i više. Dotad vas možemo pozvati da pogledate odličan foršpan igre pa sami prosudite ima li Knights Contract potencijala ili ne!
 
Naslov bi trebao ugledati svjetlo dana u proljeće iduće godine, i to na PlayStationu 3 i konzoli Xbox 360.


Knights Contract  - foršpan


Knights Contract - gameplay

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije