http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

VIZUALNA POSLASTICA

The Last Guardian

the last guardian
Datum objave:
04.11.2010 12:53
Autor: Bruno Lipej
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Jedan od najkreativnijih programerskih studija danas, Team Ico, trenutno radi na ekskluzivi za PlayStation 3 koju bi vrlo rado voljeli zaigrati i vlasnici drugih platformi
Veliki broj vlasnika PlayStationa 3 bi ovaj naslov mogao i trebao zainteresirati ako imaju imalo smisla za originalan stil i vizualnu prezentaciju video igara. Mnogi će ga vjerujemo kupiti i zbog platformske ekskluzivnosti ili iz još prostijeg razloga, popunjavanja vlastite kolekcije igara za PlayStation 3. Zašto to govorimo? Jedan od razloga je što na igri radi respektabilni japanski programerski studio Team Ico na čijem je čelu Fumito Ueda. Imajući to na umu, od ove igre ne očekujemo ništa drugo do originalnog i nezaboravnog iskustva kakvo su nam samo rijetki primjerci uspjeli priuštiti. Za one koji nisu upoznati s dosadašnjim radom ovog tima navest ćemo naslove kao što su Ico i Shadow of the Colossus s PlayStationa 2. Poznato je od ranije da Ueda i njegova ekipa vole napraviti misterij oko cijele priče i ne vole baš otkrivati previše detalja vezanih za nadolazeće naslove. Kako bi se igra trebala za nekoliko mjeseci pojaviti na tržištu, igrači se s pravom pitaju što mogu očekivati.
Team ICO
The Last Guardian


Što se može očekivati od ove igre, možda nije baš sasvim jasno, ali zato znamo da će biti sve samo ne konvencionalna i obična. Igrina priča povezuje dječaka i ogromnog pticolikog stvora nalik na grifona. To je mitsko stvorenje s lavljim tijelom i orlovom glavom i krilima. Još se ne zna pouzdano kakav je odnos između njih dvoje, ali se iz nedavno objavljenih videa dade naslutiti generalna ideja koja bi mogla donekle objasniti priču. Naime, u jednom od njih vidjelo se kako pticoliko stvorenje imena Torico napada naoružanog vojnika. Također se vidjelo da dječak izbjegava te iste vojnike pa bi se tu dalo povući pokoja paralela. Da se radi o nekakvom sukobu koji čini veći dio igrine priče, vjerojatno bismo odustali od The Last Guardiana, da nismo potpuno uvjereni kako to nije sve što nam Team Ico ima za pokazati. Ueda je jednom prilikom izjavio: 'Želim probuditi osjećaje kod velikog broja ljudi', a to je jedan od razloga što je odabrao životinju (ili kombinaciju životinja) da mu bude jedan od glavnih likova. Kakve god priča bila, budite sigurni da će fantazija i svijet koji uz nju ide biti tema koja će se provlačiti kroz cijelu igru.

Što se borbe tiče, ona bi mogla biti zanimljiv miks jer dječak nema fizičku mogućnost obračunavati se s naoružanim protivnicima. On može bježati od njih te ih prijevarom navući na krivi put, ali se ne može s njima direktno obračunati, što apsolutno ima logike. Ono što je bitno za borbenu mehaniku je činjenica da ukoliko želite pobijediti zločeste protivnike, Torico će biti taj koji će raditi prljav posao za vas. Očito je da je veliko stvorenje sposobno činiti za vas razne stvari, za što je potrebno u pravom trenutku odaslati pravu komandu. Okruženje i dizajn su također veliki aduti igre. Razina detalja koja će biti prisutna je fascinantna, što dokazuje podatak da su čak i najsitniji elementi poput kamenja na suhozidu pažljivo i detaljno nacrtani. Glazba će kvalitetno popratiti  atmosferu, tako da u tom segmentu ne bi trebalo biti nekih velikih iznenađenja.

The Last Guardian nije igra za one koji žele glumiti Ramba, za one koji su željni krvi i non-stop akcije, već za one koji žele iskusiti jedinstvenu atmosferu, polagan tempo i puzzleove oko kojih je igra strukturirana. Zanimljivo će biti vidjeti kako će autori ukomponirati element puzzleova u priču a da sve skupa ima zadovoljavajući tempo. Treba reći da će prema dostupnim informacijama The Last Gurdian podržavati i 3D tehnologiju, što i nije toliko čudno budući da igra ima prekrasne vizuale koje se ne srami istaknuti i zbog činjenice da bi se trebala pojaviti negdje za vrijeme ljetnih praznika iduće godine kada će (nadamo se) 3D televizori biti još jeftiniji i pristupačniji običnim smrtnicima. 

The Last Guardian Trailer
 

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije