http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

ČEMERNI YAMAUCHI

Autor Gran Turisma 5: 'PS3 je preslab!'

Kaz Yamauchi, šef u Poliphony Digitalu, izjavio je da ga je upravo PlayStation 3 limitirao u izradi igre kakvu je zamislio

Iako je PlayStation 3 bez sumnje tehnički najmoćnija konzola na tržištu, upravo je ona bila glavna prepreka Poliphony Digitalu da napravi Gran Turismo 5 kakav je zamišljen. PlayStation 3, tvrde oni, nije bio dovoljno snažan te su zbog toga bili prisiljeni dovršiti igru u mnogočemu inferiorniju prvotnoj viziji.

 

Kaz Yamauchi, glavna faca u Poliphony Digitalu, izjavio je da ga je svaka Sonyjeva konzola dosad na neki način ograničavala: 'Softver mora biti kreiran pod ograničenjem hardvera. Sa svakim novim PlayStationom mogućnosti su bile sve veće, no ne i dovoljne.'

 

'Gran Turismo 5 učinili smo impresivnim koliko je to bilo moguće unutar prostora koji nam je dan, no naravno da smo željeli mnogo više', zaključio je Yamauchi.

 

Iako bi se iz tih izjava mogli iščitati razočaranje, savjetujemo Yamauchiju da se mani ćorava posla s obzirom da je rad na Gran Turismu 5 započeo i prije izlaska PlayStationa 3 2006. godine. Razumljivo je da hardver počinje ograničavati ako toliko dugo radiš na igri i odgađaš je unedogled.

 

No i odgodama je, čini se, napokon odzvonilo. Iako se još ne zna točan datum izlaska i unatoč glasinama koje tvrde da neće izaći ove godine, Yamauchi je potvrdio da je igra trenutno na umnažanju. A mi očekujemo najimpresivniju automobilsku simulaciju u povijesti videoigara.

 

 

Sve o temi:
ps3

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije