http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

INDUSTRIJA ZABAVE?

U oružanoj pljački ukradeno stotinu kopija CoD: Black Opsa

Call of Duty: Black Ops
Jedan je dan do izlaska Call of Duty: Black Opsa i stvari pomalo izmiču kontroli

Već i ptice na grani i aboridžinska plemena u Australiji znaju da sutra stiže najočekivanija igra godine – Call of Duty: Black Ops. Iako se radi o igri, okolnosti oko njezinoga izlaska sličnije su nekom akcijskom krimiću no izlasku jedne videoigre. Tako je prije dva tjedna u pogonu za umnožavanje kopija igre u Alabami ukradeno nekoliko primjeraka igre za Xbox 360 zbog čega se u cijeli slučaj umiješao i FBI i privatni istražitelji. Nekoliko je kopija vraćeno, no igra je ipak procurila u javnost i danas je dobar dio vlasnika Xbox 360 konzole.

 

No prije nekoliko dana dogodio se još jedan i još drastičniji slučaj krađe kopija igre. Naime, u Baltimoreu u SAD-u su u GameStop (lanac trgovina specijaliziranih za igre) upala dvojica naoružanih muškaraca, trgovce i kupce zatvorila u skladište i otuđila nekoliko kutija punih kopija CoD: Black Opsa.

 

Nasreću, ozlijeđenih nije bilo, no vrijedi se zapitati što je marketing počeo raditi od zabavne industrije. Za te incidente možemo slobodno optužiti marketing koji stvara nevjerojatan 'hype' i indirektno uzrokuje ovakve slučajeve i bojimo se da to s vremenom ne počne uzimati i ljudske živote. Ova pljačka završila je bez žrtava, no pitanje je hoće li i sljedeća.

 

Call of Duty izlazi sutra, 9. studenog i to za PC, PS3, Xbox 360, Wii i DS.

 

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije