http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

BLACK OPS NA CRNOJ LISTI

Novi Call of Duty razljutio kubanske vlasti

Datum objave:
11.11.2010 07:50
Autor: Hina/tportal.hr
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Američka videoigra u kojoj igrači pokušavaju ubiti kubanskog revolucionarnog vođu Fidela Castra izazvala je ogorčene reakcije na Kubi koja tvrdi da Sjedinjene Države pokušavaju virtualno ostvariti ono što im nije uspjelo u zbilji
'Američka vlada pokušava virtualno ostvariti ono što nije postigla u više od 50 godina', piše na portalu kubanske vlade www.cubadebate.cu.

Dio igre smješten je u razdoblje Hladnog rata. Igrači se probijaju kroz Rusiju, Vijetnam i Kubu gdje u lovu na Castra po ulicama Havane otvaraju vatru na neprijateljske borce.

Kubanski dužnosnici tvrde da videoigra 'stimulira sociopatska stajališta' među američkom mladeži i odražava stvarnost, jer je SAD više od 600 puta pokušao ubiti Castra otkako je on 1959. došao na vlast i Kubu pretvorio u komunističku državu.

Očekuje se da će nova igrica iz Acitvisionove serije Call of Duty: Black Ops postići velik uspjeh.

Fidel Castro (84), vodio je Kubu 49 godina do 2008, kada je zbog bolesti dužnost predao mlađemu bratu Raulu, a danas uglavnom u kolumnama komentira međunarodne zbivanja.

Pogledajte video recenziju CoD: Black Ops ekipe Gamereporta:

Call od Duty: Black Ops

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije