http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

U... SVEMU

Xbox 360 i dalje uspješniji od PlayStationa 3

Iako neki analitičari tvrde da bi se prednost koju Xbox 360 ima godinama mogla istopiti već ovih blagdana, prodajni rezultati govore sasvim suprotno

Izlaskom PlayStation Movea i Kinecta za Xbox 360, utrka između dviju konzola ušla je u novu fazu, a proizvođači predviđaju da bi pojava kontrolera na tržištu trebala uvećati i prodaju samih konzola.

 

To se, kako se čini, posrećilo samo Xboxu 360. Tako je u Velikoj Britaniji prodaja konzole Xbox 360 s početkom prodaje Kinecta porasla za 100 posto, dok se ista situacija nije dogodila PlayStationu 3 s izlaskom Movea. To je još više povećalo razliku između Sonyjevih i Microsoftovih uzdanica, s obzirom da je druga najprodavanija konzola zapravo Wii. Prema tvrdnjama trgovaca, Sony se najvjerojatnije uzda u spas pomoću Gran Turisma 5 koji stiže već sljedeći tjedan.

 

U isto vrijeme, preko Velike bare, tj. u SAD-u, prodaja Xboxa 360 veća je za 34 posto u odnosu na prošlu godinu, dok je samo u listopadu prodano nevjerojatnih 325 tisuća konzola, izvještava GamesIndustry.biz.

 

Stručnjake iznenađuje i mnogo bolja prodaja Kinecta koji je prilično skuplji od Movea. Kinect je tako u samo desetak dana prodan u čak milijun primjeraka, dok je Move u punih mjesec dana prodan u manje od dva milijuna.

 

Zanimljivo je promotriti i prodajne rezultate nekih od najvećih hitova ove jeseni. Call of Duty: Black Ops je, primjerice, prodan u preko 11 milijuna primjeraka već prvoga dana, dok je čak 59 posto primjeraka prodano upravo za konzolu Xbox 360.

 

Fallout: New Vegas prodan je u više od milijun primjeraka. Samo u listopadu za Xbox 360 prodano je 679 tisuća kopija igre, dok je za PS3 prodana 331 tisuća.

 

Istina, pred nama je Gran Turismo 5, najiščekivanija igra za PS3 ikad, no može li jedna igra popraviti rezultate koji su u većini ostalih slučajeva na strani Xboxa 360?

 

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije