http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

AJ DON ANDERSTAN!

Kinect ne prepoznaje dijalekte?

Datum objave:
17.11.2010 13:41
Autor: Damir Rukavina
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Možda ste pomislili da su im lokalne vlasti cenzurirale kontroler zbog potencijalnog korištenja psovki, ali dogodilo se nešto potpuno drukčije

Korisnici s Novog Zelanda neće moći koristiti glasovne komande zbog softverskih ograničenja. Dapače, službena Microsoftova izjava je da se ne žele baviti tim problemom zato jer je preopskuran i prekompliciran. O čemu se radi? Pa, prema posljednjim vijestima, Kinect ne može prepoznati glasovne komande žitelja Novog Zelanda upravo zbog toga jer imaju previše naglasaka.

 


Da, vjerovali ili ne, dijalekti su ono što je uzrokovalo nedostatak glasovnih komandi na novozelandskom next-gen kontroleru. Prema službenoj izjavi, lokalni žargon postao je prevelik teret za lokalizaciju, tako da se u konačnici odlučilo maknuti voice-kontrole i plasirati proizvod takav kakav je.

 


Naš prijedlog je da se uz te kontrolere prodaju i simultani prevoditelji koji će, kada korisnik govori u nekom Microsoftu nerazgovjetnom dijalektu, jednostavno prevesti u književni engleski, ponoviti četiri-pet puta zato jer uređaj nije registrirao komandu te omogućiti korisniku užitak igranja na najboljem kontroleru za mlataranje ikad napravljenom.

 

 

Naš prijedlog za novi Kinectov dodatak: štitnik za zube

 

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije