http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

GAMEREPORT

Need for Speed: Hot Pursuit

Datum objave:
19.11.2010 09:47
Autor: Krešimir Lauš
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Hot Pursuit je jedan od najboljih Need for Speedova ikad! Sasvim dovoljan razlog da bacite oko na današnju recenziju

Pred vama je još jedan Need for Speed. Ne, ne, ne možemo ovako započeti ovaj uvod. Jer ovo nije 'još jedan u nizu', već nastavak Need For Speeda koji se itekako izdiže iznad gomile mediokritetskih dijelova koji su skoro pokopali serijal. Pri tome prvenstveno mislimo na razne NFS Undergrounde, koji su otišli u jedan razmaženi, urbani ekstrem. Need For Speed: Hot Pursuit je povratak korijenima! Da, nešto stariji igrači će odmah prepoznati onaj dražesni osjećaj klasičnog Need For Speeda kakav je egzistirao negdje na prelasku stoljeća.

 

No to ne znači da je Hot Pursuit imalo staromodan. Ni slučajno - igra vam nudi pregršt vozačkih modova, zgodan sustav napredovanja, integriranu online komponentu i najmoderniju moguću grafiku. O grafici bismo stvarno mogli pisati do sutra! Ipak, najbolje je da bacite oko na video pa će vam sve biti jasno. Pustimo tehnikalije po strani - najveća čar novog NFS-a je što možete igrati kao prijestupnici i policajci. Skoro je nemoguće tekstualno opisati kako to izgleda i funkcionira. Bježanje od policije i/ili proganjanje prijestupnika je strahovito brzo, živo, dinamično i prepuno spektakularnih sudara. To nas pak ne treba čuditi, jer je igru napravio Criterion koji je bio odgovoran i za odlični serijal Burnout.

 

U svakom slučaju, Hot Pursuit je svojevrsni klasični revival cijelog serijala. Ni s čime se ovdje nije pretjeralo, čak ni sa specijalnim moćima poput šiljaka za bušenje guma i EMP-a. Bez brige, iako je ovo arkadna vožnja, ni u kome slučaju nije arkadetina poput Blura. Jako smo zadovoljni u kojim je pravcima krenuo ovaj serijal. S jedne strane, nastavit će se razvijanje nešto malo više simulacijskog Shifta, a s druge strane i Hot Pursuita. Naime, nakon ovako uspješne igre, Electronic Arts bio bi imbecilan da je ne nastavi gurati. Konačno jedan pravi Need for Speed!

 

Videorecenzija izvrsnog Need for Speed: Hot Pursuita

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije