http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

FPS RAPSODIJA

Killzone 3

Killzone 3
Datum objave:
23.11.2010 12:03
Autor: Bruno Lipej
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Killzone 3 će svojim dolaskom, vjerujemo, samo potvrditi titulu najboljeg konzolaškog FPS-a prvenstveno zbog svoje vrhunske atmosfere i zapanjujuće grafike
Vrlo vjerojatno jedna od najpodcjenjenijih igara za PlayStation 3 koja očito nije najbolje sjela mnogim ljubiteljima FPS-a iz nama nepoznatih razloga, zasigurno je Killzone 2. Osvojivši titulu za najljepšu pucačinu na konzolama, programeri iz Guerrille nisu trebali previše vremena trošiti na popravljanje vizuala za Killzone 3, pa su se stoga uhvatili u koštac s problemima u gameplayu koji su bili prisutni u prethodniku. U ovom trenutku beta verzija multiplayera je na snazi, a ona samo potvrđuje prethodne najave o vizualnom remek-djelu koje nas očekuje. Imajući to na umu, ne usuđujemo se ni zamisliti kako će izgledati single-player kampanja igre. Ako ste baš vi jedan od sretnika koji upravo testiraju beta verziju, vjerojatno ćete se složiti sa svime navedenim.

Element gameplaya kojem su programeri iz Guerille vjerojatno posvetili najviše vremena kako bi ga što bolje izbalansirali je težina same igre. Naime, Killzone 2 bio je, objektivno gledajući, dosta teška igra za koju trebate imati specifičan osjećaj u rukama da biste bili dobri u njoj, baš kao što je to bio slučaj i u jedinici. Upravo ti elementi razdvajali su je od ostalih igara u žanru poput Call of Dutyja ili neke druge pucačine iz prvog lica. Osim toga, i kontrole su doživjele stanovite promjene, za što, u kombinaciji s gore navedenim, nismo sigurni hoće li se svidjeti fanovima Killzonea 2, ali živi bili pa vidjeli.     

Što se priče tiče, Killzone 3 nastavlja gdje je njegov prethodnik stao, upuštajući se odmah u borbu s opakim Helghastima koji posjeduju izrazito moćno naoružanje. Oružja koja će vama biti na raspolaganju baš kao i u dvojci, daju igraču veliki osjećaj moći, što napucavanje čini neopisivim guštom. Jedna od zamjerki koji su beta testeri imali jest level dizajn u jednom od demoa, a on se odnosio na repetitivnost, odnosno na relativno sličnu okolinu kao i u prethodniku. Prema najavama programera, taj 'problem' bi u finalnom proizvodu trebao biti ispravljen jer će igra sadržavati mnogo različitih vrsta okoline, od džungle i svemirskih stanica do snijegom prekrivenih pustoši. Programeri su najavili da će i leveli ovog puta biti dosta veći, dajući igračima veću slobodu za kretanje i istraživanje. Takva raznovrsnost bi trebala stvoriti poznatu Killzone atmosferu koju bi mu trebala donijeti dodatnu prednost spram konkurencije ako takva uopće postoji.

Multiplayer komponenta Killzonea 2 bila je i još uvijek jest vrlo popularna, što previše ne čudi s obzirom na kvalitetu gameplaya. U slučaju trojke, ne očekujemo ništa manje od istog s određenim poboljšanjima i novotarijama. Kada govorimo o mrežnom igranju, na raspolaganju će vam biti nekoliko različitih klasa vojnika od kojih svaki ima svoju vrstu naoružanja i dodatne opreme. Vaša odluka koju klasu izabrati najčešće će se temeljiti ovisno o mapi na kojoj ćete igrati. Primjerice, ako se igra na manjoj i skučenijoj mapi, logičan izbor bio bi odabrati vrstu naoružanja koja u sebi sadrži shotgun kako biste bili što ubojitiji na manjim razdaljinama.

Polako ulazeći u eru 3D video igranja, moramo spomenuti da će Killzone 3 podržavati ovu tehnologiju, naravno - uz preduvjet da posjedujete odgovarajući hardver. Osim 3D-a, Killzone 3 će podržavati i Move kontroler, što će igri dati dodatnu dubinu zbog drukčijeg načina izvođenja. Killzone 3 bi se trebao pojaviti za nešto više od tri mjeseca, točnije krajem veljače, a do tog datuma stignu se ispraviti možebitni nedostaci i bugovi. Oni koji vole i koji još uvijek igraju Killzone 2, trebali bi uživati i u novom nastavku jer je dosta elemenata gamepleya ostalo nepromijenjeno. Stara izreka kaže: Ako nešto nije pokvareno, čemu popravljati, a očito je da su se toga u Guerrilli pridržavali. Ne treba posebno naglašavati da je Killzone PlayStation ekskluziva, pa će samo vlasnici Sonyjeve konzole moći uživati u ovoj FPS rapsodiji.


Killzone 3 gameplayKillzone 3 multiplayer gameplay

 

Sve o temi:
ps3

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije