http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

ZBOG SLASHA

Axl Rose tuži Activision

Da se Axlu nije pametno zamjeriti, saznali su neki njegovi fanovi koji su pretrpjeli fizičke napade. Sada mu se zamjerio i Activision

Axl Rose, slavni frontmen još slavnijeg benda Guns N'Roses podigao je optužnicu protiv Activisiona u kojoj traži 20 milijuna američkih dolara odštete. Problem je u tome što je Activision u Guitar Herou III iskoristio lik Slasha, nekadašnjeg gitarista G N'R-a.

 

Situacija je složena - Activision je za GH III želio otkupiti prava na pjesmu 'Welcome to the Jungle' što je Axl Rose odbio zbog toga što su developeri u igru željeli ubaciti i bivšeg člana benda – Slasha. Nakon toga Activision je temperamentnom Roseu obećao da Slash neće biti u igri, ovaj je pristao prodati prava na pjesmu.

 

Stvar je još kompliciranija jer se Axl Rose i Slash organski ne podnose, a i sami su se vucarali po sudovima.

 

Prema navodima Axla Rosea u optužnici, Activision je prekršio dogovor te na kraju lik Slasha koristio u promociji, te čak i na coveru igre. Sporna je i pjesma 'Sweet Child O'Mine' koja je također implementirana u GHIII, iako je Activision kupio licencu samo za Guitar Hero II.

 

Ovo, inače, nije prva tužba upućena Activisionu zbog serijala Guitar Hero. Prošle godine tužbu je podigla i Courtney Love, nezadovoljna interpretacijom njezinog pokojnog supruga, Kurta Cobaina.

 

Ovako to izgleda kada se netko zamjeri Axl Roseu

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije