http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

ISPOVIJEST ACTIVISIONOVCA

Zašto igre bolje funkcioniraju na Xboxu 360 nego na PS3

Poznato je da mnoštvo zapadnjačkih igara bolje funkcionira na Xboxu 360 nego na PlayStationu 3, a zašto je tako, objasnio je bivši Activisionov zaposlenik

Svi noviji blockbusteri često se uspoređuju s obzirom na platformu i kao što smo primijetili i na usporedbi CoD: Black Opsa, igra jednostavno bolje izgleda na Xboxu 360. Isti slučaj je i s recentnim Need for Speed: Hot Pursuit. Istina, razlike su zaista teško opazive i traže uvježbano oko, no s obzirom na jači hardver PlayStationa 3, razlika bi ipak po nekakvoj logici trebala biti na njegovoj strani. Čak i autori BioShock: Infinitea obećavaju vlasnicima PlayStationa 3 da Infinite neće biti tek port kao prošli BioShock naslovi, što nije ispalo baš najuspješnije.

 

Zašto je situacija takva, u svojem je obraćanju iznio jedan od bivših zaposlenika Activisiona koji slikovito opisuje da Activision 'doesn't give a shit about PlayStation 3'. Prijevod, vjerujemo, nije potreban. Kako dalje objašnjava, radi se o namjernom neiskorištavanju svih resursa PS3-a, posebice memorije. Tako navodi primjer nekog naslova iz 2008. godine koji je na Xboxu 360 koristio svih 512 MB memorije, dok je na PS3-u koristio tek 256 MB. Jasno, zbog toga je bila lošija grafika, a o performansama da i ne pričamo.

 

 

 

Pogledajte video, nudi zaista mnoštvo zanimljivih informacija o namjernom gušenju PlayStationa 3. Dakako, nije teško zaključiti zašto je tome tako. Xbox 360 je američki proizvod i jasno je da su američke korporacije sklonije njemu, isto kao što je japansko tržište sklonije PlayStationu, a Microsoft jedva uspijeva prodati koji primjerak Kinecta.

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije