http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

FPS ZA HARDCORE IGRAČE

Operation Flashpoint: Red River

Datum objave:
25.11.2010 12:21
Autor: Bruno Lipej
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Serijal Operation Flashpoint već dugi niz godina slovi kao najbolji taktički hardcore FPS na tržištu, stoga, ako vam je arkadnih pucačina već preko glave, otvorite kalendar i zabilježite datum izlaska ovog naslova
Definitivno nije lako egzistirati u FPS svijetu kad oko vas plivaju velike bijele psine poput serijala Call of Duty i Medal of Honor. Ti predatori koji su na vrhu hranidbenog lanca nemaju previše milosti kada je u pitanju konkurencija koju kao od šale jedu za doručak. Naravno, malo karikiramo današnje stanje u industriji videoigara kad je u pitanju produkcija i količina novaca uložena u pojedine igre, ali analogno tome, dolazimo do zaključka da se FPS žanr svodi na datume koji označavaju izlazak novog i dolazak idućeg Call of Dutyja. S druge strane, Operation Flashpoint je jedan od rijetkih FPS naslova koji je uz bok najvećih u žanru, stvorio i zadržao vlastiti identitet, uzimajući više realistični pristup prema modernom ratovanju, za razliku od ostalih. Posljednja igra u serijalu Operation Flashpoint radnog naslova Red River trebala bi nastaviti taj trend u kojem je veliki naglasak stavljen na realnu borbu, ali upakiranu na način da bude zabavan i zanimljiv igračima koji se dosada još nisu s njim imali priliku susresti.

Mjesto radnje Red Rivera je smješteno u neposrednu budućnost u stvarnu zemlju imena Tadžikistan, za razliku od dosadašnjeg fiktivnog otoka imena Skira. Codemasters je obećao kako će Tadžikistan imati unikatno izrađen okoliš s pregršt planina, stepa i ravnica. Osim otvorenih tipova bojišta, borit ćete se i po uskim gradskim uličicama, što će vas natjerati da igrate poput pravog gerilca. Takav tip borbe mogao bi biti vrlo zanimljiv zbog realnog koncepta ratovanja koji je prisutan u franšizi Operation Flashpoint.
Codemasters
Operation Flashpoinr: Red River


Operation Flashpoint: Red River prvenstveno je zamišljen kao kooperativna igra, odnosno da ćete najbolje od nje 'izvući' ako igrate s vašim prijateljima, kolegama ili članovima obitelji. Naravno, možete igrati na način da umjetna inteligencija kontrolira vaše suborce, ali kada krenete igrati multiplayer, ne očekujte da ćete vaše prijatelje skidati head-shotovima. Jednom riječju, počevši od kampanje pa sve do online modova igre, Red River je napravljen za igranje s vašim kompićima.

Što se tiče klasa, moći ćete birati između njih četiri. Na raspolaganju će vam biti Rifleman, Auto-Rifleman, Scout i Grenedier, svaki sa svojim specifičnim naoružanjem i mogućim nadogradnjama koje ćete zarađivati skupljanjem experience bodova kroz igru. Vizualni doseg Red Rivera zasad se ne može mjeriti s velikanima u žanru (niti će to moći), ali igrin okoliš, uključujući i razorena sela, izgledaju sasvim solidno. Bit će zanimljivo ako se obistine najave vezane za destrukciju okoline koja bi trebala biti implementirana u finalni kod igre jer bi taj element mogao dodatno poboljšati kako igrače, tako i vizualno iskustvo.

Izdavanje naredbi
vaši suborcima vrlo je jednostavno riješeno, a dijele se na četiri osnovne kategorije. Tako možete izdati naredbu da vas slijede, da primijene određenu taktiku, za manevar i borbeno djelovanje. Svaka od četiri glavne naredbe sadrži i nekoliko pod naredbi poput flankiranja s lijeve ili desne strane, držanja pozicije, juriša i sličnih. Izdavanje pravih naredbi u pravo vrijeme je izrazito bitno kako bi bili uspješni u ovoj igri jer bi protivnička vatra i intenzivna akcija mogla toliko uzdrmati vaše ljude da popuno izgube naređenu formaciju i krenu raditi po svom. Trebate imati na umu da Red River nije lagana igra te da je jedan dobro plasirani metak sasvim dovoljan da poljubite zemlju. Ukoliko vas metak samo ozljedi, vrlo je važno što prije se izliječiti jer ćete u protivnom iskrvariti. Igra podržava i sektorsku štetu, pa, ako vam, primjerice, metak ili geler rani nogu, nećete biti u mogućnosti trčati te će vam kretanje biti otežano.

Nema sumnje kako je Codemasters slušao želje i prijedloge svojih fanove te neke od njih i implementirao u Red River. Kako god bilo, Operation Flashpoint: Red River nije igra za svakoga zbog svoje specifične mehanike, tako da se Call of Duty ne mora bojati za svoj status najpopularnijeg FPS-a današnjice.

Igra bi se trebala pojaviti za PC, PS3 i Xbox360, i to negdje na ljeto 2011. godine.


Operation Flashpoint: Red River Trailer

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije