http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

ČEKA NAS BOLJI FPS?

EA želi s vrha srušiti Call of Duty

Direktor EA otkrio je da u toj izdavačkoj i razvojnoj kući planiraju s trona skinuti Call of Duty

Nedavno smo pisali o tome kako EA najozbiljnije planira konkurirati Gran Turismu 5, i to budućim Need for Speed nastavkom naslovljenim 'Shift 2'. Njihovi planovi ne staju samo na tome, već razmišljaju i o preuzimanju trona u FPS žanru.

 

U intervjuu za Kotaku.com, direktor EA John Riccitello otkrio je da sanja o scenariju u kojemu njihova igra na Metacriticu ima prosječnu ocjenu od 90 posto, a Activisionova istovremeno 85 posto.

 

'Nekoliko puta u industriji videoigara svjedočili smo slučajevima da jedan studio s vrha sruši drugi tako da napravi bolju igru i to nekoliko puta zaredom', rekao je Riccitello i dodao: 'Imam velika očekivanja da u 2011. budemo mnogo uspješniji nego u 2010. i to uz igre poput Bulletstorma, Crysisa 2 i najvažnije – Battlefielda 3.'

 

Ako se prisjetimo, ove godine EA je imao nekoliko vrlo respektabilnih FPS-ova. Medal of Honor koji je bio izravna konkurencija Black Opsu prilično je podbacio i razočarao, a Battlefield: Bad Company 2 osvojio i kritiku i publiku i pokupio hvalospjeve. Iako su oba naslova imala vrlo dobru prodaju, ti su rezultati neusporedivi s onima Black Opsa koji se već prvoga dana prodao u više od sedam milijuna primjeraka i zaradom nadmašio čak i početak prikazivanja najuspješnijeg filma svih vremena – 'Avatara' Jamesa Camerona.

 

Ipak, čini nam se da je Riccitello zaboravio na ključnu stavku uspjeha franšize Call of Duty – marketing i sposobnost da se napravi pakleno velik hype.

 

 

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije